Neogames-esittely

Mikä on Neogames?

Neogames on suomalaisen pelialan kattojärjestö, joka ajaa alan yhteisiä etuja. Yhdistämme alan toimijat ja tarjoamme alasta kiinnostuneille nopean kanava alan tietoon ja verkostoihin.

Moonrocket

Neogames Finland ry on jäsenpohjainen ja voittoa tavoittelematon pelialan yhdistys, jonka tehtävänä on kiihdyttää ja tukea suomalaisen peliteollisuuden kasvua ja kehitystä. Jäsenistömme kattaa alan kaikki sektorit liiketoiminnasta koulutukseen ja tutkimukseen. Puolueettomana kattojärjestönä ajamme alan toimijoiden yhteisiä etuja, ja tavoitteenamme on luoda suomalaiselle pelialalle  hyvä, kestävä ja kasvun mahdollistava toimintaympäristö.

Toimintamme on erittäin käytännönläheistä ja pragmaattista, ja sitä ohjaavat nopeasti muuttuvan pelialan haasteet ja tarpeet.

Teemme työtä, josta on hyötyä kaikille, mutta jonka tekemiseen yksittäisellä yrityksellä tai organisaatiolla ei ole riittäviä resursseja tai intressejä. Perustoimintaamme  kuuluu mm. vientimatkojen järjestäminen, yhteishankkeiden koordinointi, yhteistoiminta ministeriöiden ja poliittisen sektorin kanssa, kotimaan verkostoitumistapahtumien järjestäminen, koti- ja ulkomaan tiedotustoiminta sekä alan tilannetta ja näkymiä luotaavien selvitysten laatiminen.

Neogames oli pelialan tiedotuskeskus sekä Tekesin Skene-ohjelman koordinaattori. Lisätietoa toiminnastamme on saatavilla esimerkiksi vuoden 2013 toimintakertomuksestamme.

J-P Kaleva, Koopee-HIltunen ja Suvi Latva


Palvelumme

Peliyhtiöille ja koulutusalan organisaatioille

Tarjoamme monipuolisia palveluita kaikille pelialan avaintoimijoille. Autamme pelikehittäjiä, alan järjestöjä ja koulutusorganisaatioita savuttamaan yhteiset tavoitteensa.

Lue lisää ›

Sijoittajille ja julkaisijoille

Autamme yhdessä alueellisten ja valtakunnallisten julkisen sektorin kumppaniemme kanssa kansainvälisiä pelialan toimijoita löytämään parhaat yhteistyökumppanit Suomesta.

Lue lisää ›

Julkiselle sektorille ja medialle

Etsitkö ajantasaista ja kattavaa tietoa suomalaisesta peliteollisuudesta? Meiltä saat kaiken tarvitsemasi tiedon mediakäyttöön ja perustellun päätöksenteon tueksi.

Lue lisää ›


Neogames ja muut järjestöt

Neogames on suomalaisen pelialan kattojärjestö, joka edustaa suomalaista peliteollisuutta myös ulkomaisissa alan järjestöissä.

Neogamesin jäsenistöön kuuluu yksittäisjäsenten lisäksi pelialan yrityksiä edustava Suomen Pelinkehittäjät ry, jonka asiamiehenä Neogames toimii.

Kansainvälisellä tasolla Neogames on perustajajäsenenä mukana sekä pohjoismaiset pelialan maaorganisaatiot yhdistävässä Nordic Game Institute -säätiössä (NGI) että alan eurooppalaisessa kattojärjestössä European Games Developer Federationissa (EGDF).

Neogames Finland ry tekee tiivistä yhteistyötä myös IGDA Finland ry:n kanssa. IGDA Finland ry on rekisteröity yhdistys. IGDA Finland ry:n tehtävänä on Suomessa toimivien yksittäisten pelikehittäjien ammatillisten taitojen ja urakehityksen tukeminen. IGDA Finland ajaa ja edistää suomalaisen pelikehittäjäyhteisön kansainvälistä näkyvyyttä.

http://www.igda.fi

http://www.pelinkehittajat.fi/

http://nordicgameinstitute.org/

http://www.egdf.eu/


Projektit